Annemin Çantası kitabını okuduktan sonra annelerimize çanta yaptık. Eğlenceli bir sanat etkinliği oldu.

Mrt

Öğrencilerimize, büyüyünce ne olmak istersin? sorusunu yönelttik. Onlara düşünmeleri ve tasarlamaları için zaman verdik. Ardından hazırlık yapıp olmak istedikleri meslekleri tanıttılar. Çok eğlenceli bir etkinlik oldu.

"27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ" KUTLU OLSUN

Mrt

Gelecek nesillerimize temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın yolu, su kaynaklarımızı korumanın yolu, toprak erozyonunu önlemenin yolu, temiz hava solumamızın yolu, sessizce çığlık atan ormanlarımızın sesini duymak, ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve orman alanlarımızı genişletmekten geçmektedir.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında her yıl 21 - 26 mart tarihleri arasında Orman Haftası etkinlikleri olarak kutlanılmaktadır. Bu sebeple; "Ormanlarımız, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza miras bırakacağımız geleceğimizdir."

Scamper Çalışması:

Su Olmaz Ne Yaparız ? Sorusu soruldu ve birbirinden farklı cevaplar not edildi. Çocuklar kendi su damlalarını kestiler. Dünya Su Günü hakkında sohbet edildi.

Mrt

YAŞLILARA GÖSTERİLEN ÖNEM, O TOPLUMUN UYGARLIK GÖSTERGESİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR.

Sevgi ve saygıyı hak eden, bizleri yetiştiren çınarlarımızın, 18–24 Mart “Yaşlılar Haftasını” kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşlılık süreci de kaçınılmazdır. Her yaşın bir güzelliği olduğu gibi yaşlılıkta hayatın en güzel yanlarındandır.

Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kudretiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.” Sözlerinden yaşlılarımızın bizim için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamaktayız.

Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerindendir.

Tecrübelerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz, bizlere her konuda yol gösteren değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.

Yaşlılarımıza günümüzde gösterilecek olan sevgi ve saygı, toplumsal huzuru ve milli birliği arttıracaktır. Onların toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak hepimizin görevidir.

Bu duygularla, tüm yaşlılarımızın “Yaşlılar Haftası” nı kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyoruz.

Mrt

• Gelecek nesillerimize temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın yolu, su kaynaklarımızı korumanın yolu,toprak erozyonunu önlemenin yolu, temiz hava solumamızın yolu, sessizce çığlık atan ormanlarımızın sesini duymak, ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve orman alanlarımızı genişletmekten geçmektedir.
  • 21 Mart Dünya Orman Haftası kapsamında her yıl 21 - 26 mart tarihleri arasında Orman Haftası etkinlikleri olarak kutlanılmaktadır.
  • Bu sebeple "Ormanlarımız, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza miras bırakacağımız geleceğimizdir."

Mrt

Milletimiz, bugünlere gelmemizde çok büyük emekleri olan büyüklerimize saygı ve sevgiyle yaklaşmayı sağlayan bir kültürün temsilcisi olmuş; büyüklere gösterilen minnet duyguları ve ihtimam, toplumumuzda varlığını her zaman hissettirmiştir.

Yeni kuşakların yaşlılara sahip çıkan, sevgi ve saygıda kusur etmeyen bireyler olarak yetiştirilmesi, aile bağlarımızın korunmasını ve bu sayede toplumun her bireyinin hayata güvenle bakmasını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, tüm büyüklerimize sağlık ve esenlik temennisiyle saygılar sunuyoruz.

Mrt

Down sendromlu bireyler, dünyamızın renklerinden biridir. Bugün, onların gücünü, sevgisini ve benzersizliğini kutluyoruz. Onların hayatımızdaki değerini ve katkılarını takdir edelim. Herkesin kucaklandığı ve kabul gördüğü bir dünya için çaba gösterelim.