Serbest Etkinlikler dersinde öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla Tohum Ekme Etkinliği gerçekleştirdi.

Tohum ekimi öncesinde öğrencilerle birlikte doğayı neden sevdikleri, korumak için neler yapmaları gerektiği üzerinde konuşup öğrencilerin düşüncelerini aldı.Ardından öğrencileri tohum, toprak konusunda bilgilendirip, öğrencilerle birlikte tohum ekimi gerçekleştirdiler.

Bu etkinlikle  çocuklar hem deneyerek öğrenirken daha çok zevk aldılar hem de daha kalıcı bir öğrenim gerçekleştirdiler. Ektikleri tohumun filizlenme, fidan ve ürün verme aşaları görüldükçe daha mutlu olacakları günler sabırsızlıkla bekleniyor.

Benim Bayramım etkinliği Önce boş bir A4 kağıdı rengarenk sulu boya ile boyandı. Ardından Mustafa Kemal Atatürke sarılmış erkek ve kız fotoğrafı kesilip yapıştırıldı ve elbette balonlarla Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukları çok sevdiğini yıllar önce 23 Nisanı çocuklara bayram olarak armağan ettiğini konuştuk.

Gülizar öğretmenimiz ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

Karahinda Nedir sorusunu çocuklarıma sordum. Cevap vermek isteyen çocuklarım fikirlerini , ne olabileceğini anlattı. Sonrasında Karahindibayı bizlere anlatan bir masal dinledik ardından sınıfımıza getirdiğimiz Karahindibalarımızı üfledik. Bol bol nefes egzersizi yaptık. ‍️️

Havaların ısınması ile birlikte bahçemizde keyifli vakit geçirmeye başladık.

Bugün gerçekleştirdiğimiz piknik etkinliğimizden karaler.

Bir evin nesi olur ? Çatısı peki ya başkaa, penceresi Eksik olanı bul ve tamamla ️

Bir noktadan neler yapılabilir diye düşündük , hayal ettik ve sonrasında kağıdımız rengarenk bir hâl aldı

Peynir Korsanlarıyla Ay Macerası kitabını okuduktan sonra kağıt baskısıyla etkinlik zeminimizi hazırladık. Gökyüzü şarkısı eşliğinde etkinliğimizi tamamlayıp uzaya yolculuk ettik.

Okuma Saatinde"  Solucan Bizi Nereye Götürür" kitabını okuduk. Solucan çalışmasını yaptık, solucanların nereye saklandığını onları nasıl bulabileceğimiz hakkında konuştuk 🪱