T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - ALİ YAŞAR YURDABAK ANAOKULU

ALİ YAŞAR YURDABAK ANAOKULU

Telefon
0212 445 49 31
Belgegeçer
0212 445 49 31
WEB
https://aliyasaryurdabakanaokulu.meb.k12.tr
Adres
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı Mahmutbey Mahallesi 2459. Sokak No6 Zemin Kat Bağcılar / İstanbul
Vizyon
Çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile ulusal ve uluslararası düzeyde bilinen ve tercih edilen bir kurum olmaktır. Çocuklara kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamlar hazırlayarak, onların, plan oluşturma, izleme, uygulama, tamamlama ve yorum yaparak kendilerini ifade etme ve öz disiplin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan bir okul olmaktır Biz Ali Yaşar Yurdabak Anaokulu olarak 36-66 aylık çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlmak, yaparak yaşayarak öğrenme ortamlarını oluşturmak, saygı, sevgi, ,işbirliği, sorumluluk, yardımlaşma, paylaşma gibi davranışlar kazandırarak Atatürk, Bayrak, Millet, aile ve insan sevgisini benimseyen milli ve manevi değerlere bağlı kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst,ilkeli, çağdaş, hak ve sorumlukları bilen kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Misyon
Ali Yaşar Yurdabak Anaokulu İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmış olup 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçmiştir. 2011-2014 tarihleri arasında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan müteveffa Ali Yaşar Yurdabak’ın ismini taşımakta olup saygı değer bölge başkanımız Ahmet Cüneyt YILMAZ’ın talepleri doğrultusunda kurulmuştur. Bölge İdare Mahkeme binasının zemin katında olup; toplam 3 dersliği ile 60 öğrenci kapasitesine sahiptir. İkili öğretim ile beraber çocuk kulübü çalışmaları yapılmaktadır. Yönetim kadrosu okul müdüründen oluşmaktadır. Eğitim-öğretim faaliyetleri ise 2 okul öncesi öğretmeni ve 1 ücretli öğretmen ile devam etmektedir.
Başarılar
Öğretmen :4
Öğrenci :56
Derslik :3
Kütüphane Kitap Sayısı :70
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
Saatler
08:00-12:45 Eğitim / 12:45-17:00 Kulüp Etkinliği / 12:45-17:00 Eğitim
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi ( Zemin Kat) Ali Yaşar Yurdabak Anaokulu İletişim Bilgileri Mahmutbey Mahallesi 2459.Sokak No:6 Bağcılar/İstanbul (O-3 Güney Yan Yolu üzeri, İstoç karşısı)
Servis Bilgisi
Servisimiz bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı Zemin Kat Mahmutbey Mahallesi 2459. Sokak No: 6 34218 Bağcılar / İstanbul (O-3 Güney Yanyolu üzeri, İstoç karşısı)
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Mahmutbey Meydanına 1 Km yakınlıkta olan Okulumuz İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Zemin Katındaır.
Kontenjan Bilgileri
60
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Veli akademileri - Beslenme dostu - Okulum Temiz
Yazdır